20130702

η κυρία Ζωή

      
   Η κυρία Ζωή είναι μια λεπτοκαμωμένη γυναίκα γύρω στα 55. Έχει κοντά ξανθά μαλλιά που οποτε είναι χτενισμένα καταλαβαίνω πως πηγαίνει στην εκκλησία και φοράει χοντρά γυαλιά μυωπίας.
Πάει συχνά στην εκκλησία, τη μια θα πηγαίνει τα πρόσφορα, την άλλη να προσκυνήσει την εικόνα που ήρθε απ το άγιο όρος και γενικά έχει μια σχέση παρεδωσε με τον Θεό.
Η πιο συνηθισμένη φράση της είναι.. αν υπάρχεις, θεούλη μου, βάλε το χεράκι σου να κερδίσει αυτό το δελτίο να σωθώ.. Ή αν υπάρχεις θεούλη μου κάνε να πέσει για ύπνο ο άντρας μου και να μην ξυπνησει ποτέ...
       Δεν ξέρω πότε εθίστηκε στον τζόγο, σιγά σιγά γίνονται αυτά τα πράγματα.
Χτες ηρθε το πρακτορείο η κυρία Ζωή πιο χάλια από ποτέ. Ταραγμένη κι αγριεμένη  αν και γύριζε απο την εκλησία τα μαλλιά της δεν ήταν χτενισμένα.
Με μάτια σχεδόν βουρκωμένα λεει.. αν δε με δεις αυριο να ξέρεις πως θα μ έχει σκοτώσει ο άντρας μου..
       Πριν χρόνια έφαγε στον τζόγο τα λεφτά του εφαπαξ καταφέρνοντας να το κρατήσει κρυφό για αρκετό καιρό, Όταν το έμαθε ο σύζυγός της έγινε ο κακός χαμός και λόγω πρότερου έντιμου βίου πηρε την συγχώρεση αφού έδωσε υπόσχεση πως δεν θα ξαναπεράσει ούτε απεξω από πρακτορείο.
     Την πίστεψε ο άνθρωπος, την πίστεψαν και οι γιοι της,  έκανε κι εκείνη την προσπάθειά της περιορίζοντας το θηρίο σε μικρά ποσά που νομιζε είναι αμελητέα και για να κρατιέται απασχολημένη ανέλαβε την διαχείριση της πολυκατοικίας που έμεναν.
Χτες έκοψαν το κοινόχρηστο ρεύμα  επειδή ήταν απλήρωτο μήνες και μια δημόσια υπηρεσία έγινε η αιτία, για άλλη μια φορά,  να φανερωθεί το μυστικό της κυρίας Ζωής.
Σήμερα δε φάνηκε 

Δεν υπάρχουν σχόλια: